Over de Solar Carport

Marktanalyse als beginpunt

Jarenlang bouwden we samen met onze partners aan grote en uitdagende zonnestroomprojecten. Maar we willen met de tijd meegaan en dingen doen die bij ons passen. Daarom zijn we in 2022 begonnen met de ontwikkeling van onze eigen solar carports. En we vinden het belangrijk dat ondernemers meer te weten komen over de Switch carport.

De elektrificatie van vervoer gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze maatschappij en we zien een verschuiving ontstaan van benzineauto’s naar elektrische auto’s. Over 10 jaar zullen hele zakelijke wagenparken zelfs elektrisch zijn. Die ontwikkeling hebben wij al een tijdje in de gaten. En als club eigenzinnige Rotterdammers willen wij oplossingen ontwikkelen die passen bij de huidige markt. Zo is de gedachte rond solar carports ontstaan.

Als wagenparken elektrisch worden moet er ook capaciteit beschikbaar zijn om de bedrijfswagens op te laden op locatie. Maar om alle stroom van het net af te nemen is niet bepaald efficiënt. Bedrijven kunnen de benodigde stroom voor de laadpalen beter zelf opwekken. En daar zijn carports de oplossing voor. Hoe? Door zonnepanelen op de daken te plaatsen. Zo is het enerzijds een opweklocatie en anderzijds een parkeerplaats. Op die manier stimuleren we dubbel ruimtegebruik.

Maar daar stoppen de voordelen van onze carports niet. De carports worden namelijk aangesloten op het Switch Network; een digitale schil van ondernemers die energie met elkaar uitwisselen. Zo kun je als ondernemer écht duurzame stroom afnemen, tegen een laag tarief. En je bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.

Gedachtegang

Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat wie duurzaam wil zijn, dit ook best mag laten zien aan anderen. Duurzaamheid is immers niet meer weg te denken uit de identiteit van bedrijven. Wij willen ondernemers helpen hun duurzaamheid naar buiten te brengen en zo hun imago te versterken. De solar carports zijn, samen met onze andere oplossingen, een goede manier om duurzaamheid te laten zien aan anderen. Doe jij mee?

Over de Solar Carport

Meet the team

Lukas Bakker

Consultant

Quinten Visser

Analyst real estate

Mick De ridder

Marketing & Sales

Floris Verburgh

Analyst renewables

Tine Anderiesen

Office manager

Tim Meuwsen

Project manager

Jorg Hilbig

Consultant

Intelligente mobility hubs